Speed Equipment

Ägaren: Daniel

Året 1999 slog portarna till Speed Equipment upp dörrarna till butiken i Vänersborg. Det började med ett intresse hos ägaren Daniel, intresset för att börja köra motorkross började redan som liten, men efter många år i branschen ville han även börja sälja reservdelar. Till en början var butiken bara öppen under kvällstid, men butiken växte och efter en skada så började Daniel öppna butiken på heltid.

Det föll sig naturligt och att jag känner mycket folk så kan jag prova att sälja lite.

Från början var det Daniel och hans reservdelar, men butiken växte och 2006 kunde Daniel anställa sin första kollega, efter det så växte butiken kraftigt fram tills 2008 när världsekonomin fick sig en liten smäll. Men efter det fortsatte butiken att växa och är i dag tre stycken anställda.

Butiken använde sig i början endast av en enkel kassaapparat men allt eftersom butiken växte blev det allt mer och mer relevant att ha ett riktigt system. Därför tog Daniel hjälp av dem som hade hjälpt honom med sin kassaapparat och de rekommenderade Fackhandelsdata. “och sade det ska vi köra på”

Att få kunna leva på sin hobby tycker Daniel är väldigt kul. Sedan vill Daniel givetvis fortsätta växa även om visionen inte är att erövra världen, det är alltid kul att ta in nya varumärken och prova olika nya saker tycker Daniel.

För Daniel gäller det verkligen att hänga med i svängarna i branschen, vilka märken som gäller. För att hänga med på de olika trenderna som flurerar omkring så gäller det verkligen att hålla kontakt med kunderna, se på tävlingar och hålla koll på de olika företagen inom branschen för att de när de släpper nya saker och avgöra om produkten kommer flyga eller inte. Genom att titta på tävlingar och hålla kontakten med kunderna.

Efter många år så har Daniel och hans kollegor gått från att vara en butik som endast sålde reservdelar till en fullservice-butik eftersom att butiken även säljer kompletta fordon och har en komplett verkstad som gör alla verkstadsjobb och all service. Speed Equipment sköter nu hela biten för kunden. Butiken har fått ett gott rykte i branschen, dels verkstaden men också att de har mycket delar hemma. “Det är viktigt i den här branschen.”