“För dig som älskar att sy” 

Företaget startade 1973 och har sedan 1996 funnits i samma lokaler som nu. En tid innan flytten bytte de till Fackhandelsdatas system, System Fackhandel. Företagets kunder är dem som älskar att sy. Man säljer allt som har med sömnad att göra, såsom symaskiner, tyger, tråd, knappar och mycket mer. 

Butiksägaren berättar att han är mycket nöjd med supporten, att man alltid kan ringa och få hjälp. På samma sätt får också butikens kunder hjälp när de hör av sig om hur tillexepmel symaskinen man har köp funkar. 

”Jag tycker att systemet är lätt att använda”

I början av året så började butiken med en webbshop och till en början var butiksägaren inne på att byta butikssytem. Efter att ha pratat med Fackhandelsdata så kom man fram till att det gick att ha kvar samma system och interagera systemet med webbleverantören. Detta gjorde att butiken sparade mycket tid och pengar och ägaren är mycket nöjd över detta. 

För att effektivisera arbetet med lagerstatus och beställning, använder sig butiken använder sig av en s.k Piccolink, en handdator, som har flera olika funtioner och är kopplad till systemet.

Butiksägaren berättar att: Det är jättebra att Fackhandelsdata försöker anpassa sig, som med swish-handel att man kan se direkt om kunden har betalat för att inte behöva gå in på sin bank. Så man kan lättare erbjuda god service. Oavsett vilken bransch man är i så behöver man utvecklas och det är bra att ni kan hjälpa till med det.