Årets företagare i Habo 2022.  

Vår vision är att utveckla vår kakelavdelning, dels genom ökat utbud till våra återförsäljare och dels genom en bredare skara av återförsäljare. ”Alla skall veta att vi finns.”

Bohman & Son i Habo ägs nu av tredje generationen Bohman. Butiken startades 2001 av nuvarande ägare av måleriet.

De vill vara en ren färgbutik med alla delar men för ca 8 år sedan började de också bygga upp och utveckla sin egen kakelavdelning. Idag har de i stort sett bara egen import av kakel och de har i butiken byggt upp en snygg utställningsmiljö. De säljer väldigt mycket kakel både till firmor, privatpersoner och återförsäljare. 

Bohman & Sons utbud är brett och lättillgängligt, de har allting på lager, de har en stor och fin utställning där man får se deras produkter i ett sammanhang. Bohman & Son säljer allt från tapet, färg, verktyg, golv, badrum och kakel till artiklar som godis, presentartiklar och textilier. 

Sedan 2016 har Bohman & Son använt 900 Fackhandel. ”Tidigare hade vi ett krångligt system som strulade ganska mycket”. Vi hade behovet av att ha god kontroll hela vägen från offert – order – faktura. 900 Fackhandel gör allt detta väldigt enkelt. Med 900 Fackhandel kan alla vara involverade i alla projekt, tidigare hade varje person enbart koll på sitt. Sammantaget blir 900 Fackhandel ”mycket mer vattentätt”. Utöver detta har 900 Fackhandel fler funktioner, men framför allt skedde bytet av system för att alla skulle kunna jobba i alla ordrar vilket har förenklat mycket för butiken och måleriet.

Det Bohman & Son anser vara det bästa med 900 Fackhandel är enkelheten och att det känns vattentät och säkert att använda. Sedan är supporten lätt att nå, ”man får alltid hjälp när man behöver det”.