”Staden växer och så även vi.”

Många år har gått sedan Färgab slog upp dörrarna för första gången. 1883 var det som kunderna kunde komma in i butiken för att köpa färg och allt till husrenoveringen för första gången. I dag är det andra generationen som äger butiken då vi genomgick ett ägarbyte för ett antal år sedan. 

Butiken jobbar mot målerier och konsumentkunder och så har det varit stora delar av butikens historia. Butiken har märkt en stor boom under Covid19-pandemin, när resor ställdes in och många lade semesterpengarna på husrenoveringen. Det fick ett uppsving och detta är något som Färgab hoppas kommer fortsätta om än i en mindre skala. Många nybyggen i stan som handlar av Färgab, sedan kommer även en del privatpersoner som vill fixa hemma.

Färgab vill fortsätta växa och nu med deras nyaste produkt ”Wood on wall” som är en ljudabsorberande träpanel, även golvsidan har expanderat och växt.

Färgab använder 900 Fackhandel och har gjort det ända sedan de skaffade system för första gången. Ägaren hade en vän på en färgbutik som använde vårt system och på den tiden fanns det inte så mycket som var anpassat just till färghandeln. De tycker att det är lättöversiktigt, lättanvänt och har inte haft så stora problem att det inte finns någon idé att byta. 

När det har uppstått problem känner de att det alltid har fått den hjälp de har behövt och att Fackhandelsdata alltid har sett till att lösa problemet på ett eller annat sätt. 

Nyheten för 900 Fackhandel som heter Web900 gillas skarpt då det går snabbt att hitta saker man letar efter och kunna få en ännu tydligare översikt över butikens statistik.