Nu är du tokig!

Visst har det hänt att en kund stormat in, redogjort för sitt ärende/problem för att sedan hävda att “kunden har alltid rätt”? Det kanske inte är jättemånga men om det någon gång har hänt dig så har du då kanske tänkt; njae, riktigt så enkelt var det ju inte. Just det här tror jag nog inte att vi har så stor skuld i. Men med ett leende försöker du ändå lösa kundens upplevda problem på bästa sätt så att kunden lämnar din butik nöjd med den lösning som ni kommit fram till. 

Men det där med att kunden faktiskt inte alltid har rätt är ett dilemma och det är inte alltid så enkelt att komma fram till en konstruktiv lösning. Jobbar man i verksamheter som bygger på att förmedla goda råd och instruktioner till kunderna och jobbar man i verksamheter som bygger på att lotsa fram kunderna till val som de kommer att bli nöjda och glada med, så kommer det emellanåt att hända att butiken och/eller kunden misslyckas. Det blir inte alltid bra trots goda ambitioner.

Men oftast blir det ju bra. Dessutom riktigt bra. Hyllas bör våra många kunder som utmanar oss och som gör oss bättre. Alla de som får oss att må bra och som gör att vi får ett leende på läpparna. Fortsätt att vara ditt bästa jag mot dina kunder för det är mycket vanligare att de får dig att skratta än att de någon gång driver dig till vansinne. Alla kommer med sitt och vi vet inte vilken dag våra kunder har haft. Men alla förtjänar god service och proffsig attityd samt ett leende. 

Ta hand om dig, dina anställda och dina kunder – allt har en tendens att lösa sig i slutändan. Men var heller inte rädd att stå på dig när det är uppenbart att kundens eventuella problem inte har något med dig eller din verksamhet att göra. 

Mvh 

Fackhandelsdata