1999 slog Butiksägaren, Daniel upp portarna till Speed Equipment. Daniel har kört motocross sedan barnsben och ville sedan börja prova att sälja grejerna till motocross. Det föll sig därför naturligt att börja sälja i och med att han har varit länge i branschen, känner till produkter, märken och har en hel del kontakter inom branschen redan. Till en början var butiken endast öppen under kvällstid men efter en skada så kunde Daniel inte jobba kvar på sitt tidigare heltidsjobb och började då ha öppet butiken på heltid. 

Från början körde de bara kvällstid och då var det väldigt liten skala, 2002 öppnade Daniel butiken på heltid fortfarande en liten skala, han hade ännu inga anställda utom han själv. 2006 anställde han sin första anställda. Då ökade butiken kraftigt fram till 2008 sedan blev det en liten dal när världsekonomin fick sig en liten smäll. Och efter klättrade det uppåt och nu är de tre anställda. I början körde de på en enkel kassaapparat, de hade inget riktigt system. Men efter ett par år så pratade Daniel med Gibon som tidigare hjälpt till med den gamla kassan och skrivare. De tog fram Fackhandelsdata som förslag och sade ” det ska vi köra på”.

Visionen har varit att kunna leva på det då det, motorkross har varit en väldigt stor hobby för Daniel under många år. ”Så det hade varit kul att kunna leva på det” – säger Daniel. Sedan vill de växa ännu mer, med det har inte varit några supervisioner om att erövra världen berättar Daniel. De tycker att det är kul att ta in nya varumärken och prova lite olika saker. 

För att veta vad som är inne just nu så måste man alltid hålla koll på tävlingar och hålla kontakt med kunderna och se när företagen släpper nya saker och avgöra om det kommer flyga eller inte. ”Det gäller verkligen att hänga med i svängarna” -säger Daniel. Det går inte riktigt att säga vad det är som är det som alla vill ha just nu för det varierar hela tiden, kan skifta flera gånger på ett år.

Butiken har blivit en fullservicebutik, i början sålde de bara tillbehör. Nu säljer de även kompletta fordon och har en komplett verkstad som gör alla verkstadsjobb och all service. Så de har breddat sig en hel del, nu sköter de hela biten åt kunden från början var det bara att tillgodose kunden med reservdelar. Dels att de har öppnat en verkstad och utvecklat den och även säljer helfordon så nu är de komplett inom det området de håller på med. 

”Vi har fått ett väldigt bra rykte verkstan och även att vi har mycket delar hemma, det är viktigt i den här branschen.” – Daniel

”Om jag som inte är så haj på tangenter förstår, så är det ett gott omdöme” – Daniel